Leerkrachten

voor de leerkracht

waar deed ik het ook alweer voor?

  • Zoek je naar harmonie in de klas?
  • Verlang je ernaar de 'fun' terug in de klas te brengen ?
  • Wil je na een vakantie weer met energie naar de klas?
  • Wil je alle leerlingen écht kunnen zien en ieder kind kunnen geven wat het nodig heeft?
  • Wil je je passie in het onderwijs hervinden?


Dat kan, en dat hoef je niet alleen op te lossen!


Zo’n klas..

Bijna iedere leerkracht krijgt in zjjn loopbaan te maken met een klas waar geen enkele interventie die je pleegt een blijvend effect lijkt te hebben. Een klas waar veel over wordt gepraat; door de leerkracht, de directeur, de intern begeleider en het team, door ouders en op het schoolplein. Een klas die nergens meer op reageert en een leerkracht die steeds gefrustreerder raakt. 


Leerkracht aan het woord

"Waarom doe je de dingen die je doet? Op een gegeven moment raak je het zicht kwijt op het antwoord op deze vraag. Dat is het moment waarop je ‘rock bodem hit’. Het moment waarop je voor de keuze staat: ga ik mijzelf toestaan om hieraan onderdoor te gaan of ga ik hulp inschakelen? Ik heb ervoor gekozen om hulp in te schakelen. En dan komt er iemand in de klas die de Bounce methodiek inzet en veranderingen bewerkstelligt. Veranderingen in de sfeer in de klas, veranderingen in de werkhouding. Veranderingen die mij nieuwsgierig maakten naar wat er aan de Bounce methodiek ten grondslag ligt.

Lees verder


Niet alleen

Het is een illusie dat een leerkracht dit alleen kan oplossen. Meer van hetzelfde doen, binnen hetzelfde pedagogisch klimaat zal geen oplossing bieden. Het is tijd om met een andere bril op de klas te betreden. Dingen anders te gaan doen. Het mooie van kinderen is; ze geven terug wat jij ze biedt. Verander de sfeer en de kinderen veranderen mee. Dat kun je niet alleen, 'it takes a village', en jij hebt een dorp nodig voor reflectie, alternatieven en steun als het moeilijker gaat.


Je dorp

Dialoga kan dat dorp voor je zijn. We komen naast je staan in de klas of nemen tijdelijk je klas over waarbij jij geleidelijk eerst als toeschouwer, dan als deelnemer en dan als groepsleider terug komt. Ondertussen word je getraind en gecoacht in de Basishouding en krijg je de tools en vaardigheden om de ideale groep te creëren.


"Hoi meester, wij vonden het heel leuk dat u bij ons kwam werken. Ik hoop dat u nog vaak aan de leuke tijden zal denken die wij met de klas gehad hebben. Wij zijn nu een vel leukere en hechtere groep en we hebben uw advies opgevolgd."

Van drie kinderen groep 8 (11-12 jaar)


moeilijke klassen

transformeren

Dialoga heeft jarenlange ervaring binnen het speciaal onderwijs (cluster 4) en het regulier basisonderwijs. Klassen die niet lijken te functioneren (de zgn. moeilijke klassen) worden onder begeleiding van Dialoga getransformeerd tot een hechte groep, die graag wil leren en waarbij onderwijsresultaten omhoog gaan.

Ervaringsverhaal
basishouding

anders in de klas staan

Dialoga reikt de vaardigheden aan waardoor je in staat bent om fundamenteel anders te communiceren, uitnodigend in plaats van (ver)oordelend. De aanpak van Dialoga is grondig en effectief en er wordt afwisselend gebruik gemaakt van de volgende vier technieken: stimuleren, confronteren, provoceren, inspireren.

Lees meer over de basishouding
Let's connect!

Ook op een andere manier voor de klas?

Heb jij ook het idee dat het anders moet kunnen in jouw klas, maar weet je niet goed hoe? Neem dan contact met ons op. We kijken met je mee, geven je tips en als je wilt, volg je de training 'Basishouding' bij ons.

De hand van een persoon strekt zich uit naar het water

“i'm so excited, and i just can't hide it.”

Share by: