Ons verhaal

Ons verhaal

Waarom een methodiek voor het basisonderwijs?

De Bounce-methodiek is niet van de ene op de andere dag ontstaan. Het is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten over gedrag en leren en op ervaringen in regulier onderwijs, speciaal onderwijs en jeugdhulpverlening.


Ook is de Bounce-methodiek niet af; zij is nooit af. Zij is het resultaat van voortdurende nieuwe inzichten, nieuwe ervaringen en nieuwe inspiratie. Nieuwsgierig? Maak kennis met de Bounce-methodiek en het team van Dialoga.


Dialoga en de Bounce-methodiek beginnen bij meester Rik. Hij werkte 10 jaar in het onderwijs en daarna nog eens 15 jaar als leidinggevende in jeugdhulpverlening, jeugdbescherming en onderwijs. Daar besefte hij: om te zorgen dat kinderen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de wereld van morgen, moeten we ze beter begeleiden op de basisschool, niet alleen cognitief, maar ook in persoonlijkheidsvorming, sociaal en emotioneel.


Daarom besloot hij 24 jaar geleden terug te keren naar het (basis)onderwijs. Als pedagoog en onderwijskundige zag hij wat kinderen nodig hebben om tot veilige ontwikkeling en tot leren te komen. Zijn wetenschappelijke kennis en praktijkervaring bundelde hij tot een omvattende methodiek voor onderwijs – de Bounce-methodiek. 


Rik begeleidde over de jaren heen diverse scholen en coachte leerkrachten. Zo ontstond het team waarmee we nu onze diensten aanbieden. 


Dialoga is gespecialiseerd in:

  • Begeleiding en coaching van scholen (speciaal en regulier onderwijs)
  • Begeleiding en coaching van ‘probleem’-klassen (in speciaal en regulier basis-/voortgezet onderwijs)
  • Begeleiding en coaching van docenten en directies
  • Individuele coaching (jongeren en volwassenen)

moeilijke klassen

transformeren

Dialoga heeft jarenlange ervaring binnen het speciaal onderwijs (cluster 4) en het regulier basisonderwijs. Klassen die niet lijken te functioneren (de zgn. moeilijke klassen) worden onder begeleiding van Dialoga getransformeerd tot een hechte groep, die graag wil leren en waarbij onderwijsresultaten omhoog gaan.

basishouding

anders in de klas staan

Dialoga reikt de vaardigheden aan waardoor je in staat bent om fundamenteel anders te communiceren, uitnodigend in plaats van (ver)oordelend. De aanpak van Dialoga is grondig en effectief en er wordt afwisselend gebruik gemaakt van de volgende vier technieken: stimuleren, confronteren, provoceren, inspireren.

“i'm so excited, and i just can't hide it.”

Share by: