24-uurs coaching:

De methode die Rik hanteert voor coaching is een heel bijzondere! De relatie met mijn vriend zat al jaren in het slop. Bezoeken aan psychologen liepen steeds weer op niets uit, ja het lucht op wanneer je telkens je verhaal kwijt kunt, maar er veranderde daardoor niets. Toen kwam ik bij Rik terecht met mijn verhaal en hij bood mij aan me te helpen. Zijn methode, waarin hij als een soort onderzeeër onze bootjes bestuurde, zorgde ervoor dat wij weer in  rustiger vaarwater kwamen. Dát is eigenlijk wat hij doet. Hij luistert naar wat je zegt, analyseert wat er aan de hand is en maakt een plan. Wij kregen beide, (afzonderlijk van elkaar, we wisten dus niet van elkaar welke!), een aantal do’s en dont’s. Door ons daar aan te houden in de omgang met elkaar veranderde vrijwel onmiddellijk de sfeer van vijandig en geïrriteerd naar vriendschappelijk en begripvol. Een klein wonder…waar we beiden verbaasd over waren. Kon dit zo makkelijk? Zo snel? Ja dus!

Met de 24-uurs coaching kon ik bij elke escalatie en terugval onmiddellijk mijn hart luchten. Ik deed dat het liefst via de mail. Ik schreef alles op wat er gebeurde en gezegd was. Rik herformuleerde daarna mijn verhaal. Voor mij is dat ideaal omdat je het geschrevene steeds weer opnieuw kunt overlezen. Maar ook via de telefoon wanneer ik bijvoorbeeld echt niet meer wist hoe ik een situatie aan moest pakken. Rik reikte mij handvaten. Rollenspellen kun je ook telefonisch doen! Omdat ik wist dat ik ten allen tijde feedback zou krijgen van Rik hoefde ik stressvolle momenten dus niet te vermijden (wat ik voorheen natuurlijk altijd deed om de vrede te bewaren). Nu durfde ik de boel te laten escaleren, ik zou toch onmiddellijk in de pen kruipen en alle details vermelden, wetende dat Rik mijn woorden zou herformuleren.

Op deze manier kun je dus inderdaad het ijzer smeden als het heet is en heeft de coaching slechts enkele maanden in beslag genomen. Het is nu bijna een jaar verder dat ik dit opschrijf en het is goed!! Het grappige is dat mijn vriend het gevoel heeft dat hij het op eigen kracht heeft kunnen doen. Omdat hij praktisch geen contact met Rik heeft gehad (op de opdrachten na). En dat is nu juist weer het bijzondere aan Rik zijn methode. Hij inspireert je om het juiste te doen. Het hele proces van coaching is verder alleen via mij gegaan. Mijn vriend stond er wel open voor maar dat was alles. Dus als je relatie in het slop zit en je partner ziet op tegen coaching, ga gerust in je eentje aan de slag met Rik. Ik beloof je: binnen 3 maanden ben je klaar!